Lähetä uutisvinkkisi ja muu posti tänne

          Muropaketin omat
Muropaketti nyt

Quake3 arena - 02/03/99
RivaTNT & Voodoo2 testejä - 28/2/99
Muropaketti tuuletus - 21/2/99
Muropaketti tulossa

Muropaketti ohjelmat ja ajurit
Näin kellotat Celeron300A:n
Rakenna koteloon tuuletus
          Torstai 04-03-99
Lisää Quake3 arena kuvia

Ripside.com on julkaissut uusia kuvia Quake3 arenasta. Kuvissa näkyy mm. pari vihollista. Sivulta löytyy zip mikä sisältää 7 uutta kuvaa. Ripside.com:n sivut ovat muutenkin mielestäni mukavat ja hieman erilaiset.

Kuvat siis kuitenkin löytyvät täältä

Matrox G400

Matroxin uusi G400 piiri esitellään ensimmäistä kertaa GDC tapahtumassa 16. maaliskuuta sekä pari päivää myöhemmin Cebit 99 messuilla Saksassa. Lisää tietoa tulossa pian.
Kortit kylmiksi

HardOCP on tehnyt pientä testiä käyttäen korteille tarkoitettua "The Card cooler":ia. Tämä korttien ja varsinkin näytönohjainten jäähdyttäjä näyttäisi vaikuttavan kohtalaisen hyvin lämpötiloihin.

Jutun löydät täältä
          Keskiviikko 03-03-99
Lisää Wicked3D PGC

Wicked3D:n sivulla on äänestys jossa voit äänestää minkä piirin haluaisit käyttävän Stepsisters eli PGC tekniikkaa. Vaihtoehdot ovat TNT1, TNT2, Voodoo3, Rage 128, Savage4, Permedia3, ja PowerVR 250.

Äänestys löytyy täältä


Wicked3D:n sivulta löytyy myös suhteellinen vertailu kuinka paljon FPS ja Fill Rate nousee kun käytetään tätä PGC tekniikkaa.

Lue tulokset täältä

AMD K7 preview

Storm3D on tehnyt aika laajan previewin tulevasta AMD:n K7 prosessorista. Kesällä ilmestyvä K7:n pitäisi olla nopeampi kuin Pentium III:n. Myös jotain huhuja AMD K8:sta on liikkeellä, mutta tätä tuskin näemme vielä vähään aikaan.

K7 preview löytyy täältä

PC100 SDRAM vertailu

Sysopt on tehnyt vertailun kuuden eri valmistajan PC100 SDRAM muistin välillä. Testissä on koitettu miten muistit kestävät ylikellotusta eri väylätaajuuksilla.

Vertailu löytyy täältä

Diamondin uudet

Diamondilta pitäisi olla tulossa kaksi uutta näytönohjainta lähitulevaisuudessa


Viper V770

Diamond Viper V770 on AGP 4x näytönohjain jossa nVidian RivaTNT2 piiri. V770:sta pitäisi tulla 16Mb ja 32Mb versiot. 32Mb versiossa tulee olemaan TV-out ja tämän kortin pitäisi olla tosi pelaajan unelma.


Stealth III S540

Diamon Stealth III S540 on suunniteltu tukemaan 3D grafiikkaa sekä hyvät 2D ominaisuudet. Kortissa tulee olemaan S3:n Savage 4 piiri. Tästä kortista ei valitettavasti oikein muuta tietoa, vielä.

Savage4 preview

Anandtech on tehnyt previewin S3:n Savage 4:sta. Tästä piiristä kiinnotuneiden kannattaa käydä tätä previewiä vilkaisemassa täältä
          Tiistai 02-03-99
Quake3 Arena timerefresh

Celeron 300a @ 450MHz, 64Mb DIMM PC100, Asus V3400 RivaTNT 16Mb AGP kokoonpanolla pyöritetty timerefresh Quake3 arena test:ssä antoi seuraavanlaisia tuloksia:

Map ihv_test1.bsp

1024 x 768 - 16,8 fps
800  x 600 - 20,9 fps
640  x 480 - 22 fps

Pentium II 333 @ 500MHz, 256Mb DIMM PC100, Asus V3400 RivaTNT 16Mb AGP 110/122FM (core/memory) kokoonpanolla grendy teki saman testin:

Map ihv_test1.bsp

1024 x 768 - 19,3 fps
800  x 600 - 22,3 fps
640  x 480 - 23 fps

Testit on tehty siten että kun map latautuu ei ukkelia eikä hiirtä ole liikutettu mitenkään. Suoraan consolesta timerefresh. Jos joku saa parempia tuloksia samoissa olosuhteissa niin voi lähetellä postia.


Windows 95/98 bugi

Windows95 ja 98 käyttöjärjestelmistä on löydetty bugi. Käyttöjärjestelmä voi lakata vastaamasta jos konetta on käytetty tasan 49,7 päivää. Microsoft on julkaissut korjauksen tähän

Lue asiasta lisää täältä

Firingsquad's Q3Arena review

Firingsquad on tehnyt previewin Quake3:n aseista. Tässä ensimmäisessä osassa on siis tarkastelussa aseet ja seuraavaan osaan luvataan esittelyyn luokat ja inventory.

Quake III arena weapons review löytyy täältä

Intel Merced

The-register on julkaissut ensikuvat uuden sukupolven Intel Merced prosessorista. Prosessori on pienen kokoinen ja hieman erilainen verrattuna nykyajan prosessoreihin.

Kuvat löytyvät täältä

Wicked3D PGC

Metabyte on julkaissut sivun josta löytyy vastauksia heidän Wicked3d korteistaan, joissa käytetään siis tätä PGC-tekniikkaa ("Parallel Graphics Configuration"). Sivulla mm. kerrotaan miten se toimii, mitä yhdistelmä vaatii ja pari muuta seikkaa on selvitetty.

Sivu löytyy täältä

Socket370 to Slot1

Cpucentral on tehnyt jutun jossa kerrotaan hieman näistä Socket370 to Slot1 muuntajista sekä juttua miten tehdään Dual Celeron järjestelmä. Cpucentralin mukaan näissä muuntajissa kuitenkin olisi jotain ongelmia. Muuntajakortin kosketuspinta on tehty tinasta ja emolevyn kosketuspinnat on kullasta. Tämä voi jopa mahdollisesti pilata emolevysi ja tämä on jo huomattu vuosia sitten kun 72pin SIMM:n kosketuspinnat olivat kullattu mutta muistipaikkojen kosketuspinnat oli tehty tinasta.

Socket370 aiheisen jutun löydät täältä

Quake3 arena-sivu

Muropaketin omalta Quake3 arena sivulta löytyy muutamia Quake3 herkkukuvia sekä ohessa pine Voodoo2 SLI vs TNT vertailu Quake3:n kuvanlaadussa.

Käy ihmeessä katsomassa namupalat täältä

Creative Labsin Savage 4

Creative Labs on virallisesti julkaissut lehdistötiedotteen heidän 32Mb:n 3d blaster Savage4:sta. Kortin pitäisi tulla kauppohin Toukokuussa ja hinta tulisi olemaan $129.99. Muutamia S3:n Savage4 piirin ominaisuuksia ovat tuki PCI, AGP2x ja AGP4x väylille. 32-bittinen 3d rendering (joka puuttuu esim Voodoo3:sta), 32Mb SDRAM ja 300MHz RAMDAC.

Lehdistötiedoitteen löydät täältä

Intel alensi Pentium II:n hintoja

Intel laski Pentium II 450MHz:n hintaa 15%, $562 -> $476 eli samaan hintaan mikä tuleva K6-3 450MHz tulee olemaan. Myös Pentium II 400MHz:n hinta laski 20% $353 -> $284. Samaan mikä AMD:n K6-3 400MHz.

Pentium III 500MHz:n hinta on $696.

Saapi sitten nähdä mikä on AMD:n vastaus näihin hintoihin.
          Maanantai 01-03-99
Quake3Arenan testi

Id softwarelta on päässyt vuotamaan aikainen Quake3arena testi joka ei todellakaan ole mikään pelattava demo vaan sen tarkoitus on testata ominaisuuksia kuten multitexture ja muita grafiikkaan liittyviä asioita. Myös yhteensopivuutta eri laitteilla testataan tällä testillä. Kuulemma se toimii TNT:n kanssa loistavasti. Itse en ole vielä tuota testannut mutta tuloksia kuulette myöhemmin illalla kun saan tuntumaa tuohon 17Mb:n zippiin. Anna Kans id softwarelta kommentoi asiaa näin:


A version of the IHV (independent hardware vendor) test has been leaked. The leaked version is used for the sole purpose of internal testing and contains no real levels. It serves no purpose other than for hardware vendors to test and optimize features such as multitexture and compiled vertex array implementation. It contains no playable maps. Some maps are specific for testing oversixed textures, extreme texture aspect ratios, and high polygon outputs (much higher than normal maps). We hope the public is aware that this leaked test is useless to them and illegal to have in their possession. This material was given under NDA and its sole purpose for distribution was for hardware vendors to test out various features. We're flattered that so many people are interested in getting their hands on the game, but what is out now is not a game, nor is it the test that will be out in about a month. Trying to play the IHV test will only lead to frustration.SharkyExtreme @ Metabyte

SharkyExtreme vieraili Metabyten tiloissa katselemassa tätä uutta Stepsisters teknologiaa, kuten Firingsquad jo aiemmin teki. Ohjelmassa oli ollut mm. Quake 2:sta kolmella monitorilla. Kuvan laatu ei ollut parempi mutta nopeutta oli tämän SLI:n myötä tullut lisää. Metabyte itse käytti nimitystä SLI siksi että ihmiset tajuaisivat edes hieman mistä on kyse. SLI on käytössä siihen asti kun Metabyten keksii paremman. PGP tai PGC on luultavasti tuleva nimitys tälle yhdistelmälle.

Lue Sharkyn artikkeli täältä

Bxboards ja 1GHz

Bxboards rikkoi periaatteessa 1GHz:n rajan käyttämällä 2 x 300a Celeron PPGA Socket370 kantaisia prosessoreita Slot1 muuntajassa. Emolevynä oli Epox EP-61BXB-S. Kuvilla höystetyt ohjeet ja artikkelin löydät täältä

Peltier-jäähdytys

Benchtest on rakentanut ja neuvoo miten tehdään peltier-jäähdytys celeronille. Tässä tapauksessa prosessori on Celeron300a ja se kellottuu 504MHz:iin mutta tätä voi soveltaa myös vaikkapa Celeron366:lle, ja koittaa 550MHz:ia.

Ohjeet löytyvät täältä, katso myös artikkelin sivu 6 jossa kehittyneempi peltier-sandwich.
          Sunnuntai 28-02-99
Savage4 optimoitu Pentium III:lle

S3 on ilmoittanut yhteistyöstään Intelin kanssa ja optimoinut Savage4 piirinsä Pentium III:n SIMD:lle. Kaikki grafiikkapiirien valmistajat tietenkin optimoivat piirinsä SIMD:lle mutta S3:n yhteistyö Intelin kanssa antaa heille etumatkaa muihin kilpailijoihin ja näin he saavat takaisin aiemmin menetettyjä markkinaosuuksia.

Pentium III serialnumber ohjelma

Intel on julkaissut ohjelman jonka avulla saa muutettua Pentium III:n sarjanumero toiminnon päälle tai pois. Suomessa ei vielä Pentium III:n omistajia varmastikaan paljoa ole mutta pistän tämänkin linkin sitten tulevalle ohjelma sivulle.

Ohjelman voi imuroida täältä

Artikkeli: RivaTNT, Voodoo2 ja Voodoo2 SLI

hyPno ja grendy testasivat 3Dmark99:n avulla RivaTNT, Voodoo2 single ja Voodoo2 SLI yhdistelmiä. Testikoneena oli Pentium II 333mhz kellotettu 500MHz:ksi. Selkeät kaaviot ja artikkeli löytyy täältä.

Juuri tälläisiä tarvitaan lisää. Jos siis omistat idean ja haluaisit tehdä jotain testejä tai muita juttuja Muropakettiin, ota yhteys sam@neutech.fi.          Lauantai 27-02-99
Uusi osoite

Muropaketti - hardware & gaming muuttaa uuteen kotoisampaan osoitteeseen

http://muro.neutech.fi

K&T Neutech Oy ystävällisesti tarjosi tämän uuden osoitteen sivullemme, kiitokset. Sivut päivittyvät vielä jonkun aikaa molempin osotteisiin, vanhaan ja uuteen. Kuitenkin kannattaa jo alkaa käyttämään uutta osoitetta.
Metabyte "Stepsisters"

Firingsquad on tehnyt "Hands-on Stepsisters SLI" previewin. He olivat päässeet itse näkemään tämän tandem yhdistelmän jossa oli 2 x 3dfx Banshee kortteja yhdistettynä käyttäen Metbyten "Parallel Graphics Processing" tekniikkaa. Lupaavilta näyttävät testitulokset ja hyvä artikkeli joka kannattaa lukea löytyy täältä


Metabyte on antanut ja vahvistanut tiedot tästä tandemista myös virallisella lehdistötiedotteella joka on tulossa ulos maanantaina. Tässä kuitenkin parhaimmat palat siitä vähän etukäteen:


This technology will allow Metabyte to run graphics cards in a parallel configuration using any existing chip on the market. It will also have the capability to be applied to any future chipset that comes to market. Specifically, the application of this technology to an existing 2D/3D chip set will yield a 40+ percent increase in performance and will double megapixel per second fill rate of a dual card configuration over a single card. A white paper outlining the benefits of this technology in more detail can be found at http://www.wicked3d.com.

The implementation of this Wicked3D driver technology requires very minor modifications to existing hardware. The process of rendering images from two sources will separate the images being rendered into sections. The driver then sends the render information to the appropriate board so that rendering occurs in parallel on the two boards. Such rendering is still the biggest performance bottleneck performance with current graphics hardware especially at high resolution so this approach provides a big win.

Wicked3D is reviewing which chipsets would best be supported by this technology in the high-end consumer graphics market, and will be making announcements shortly regarding products that will be using the Wicked3D technology. The company is targeting an aggressive retail launch for this technology.


Luultavasti Metabyte valitsee ainakin nVidian RivaTNT piirin ja mahdollisesti tulevan TNT2 piirin. Firingsquadin Tresh ja Kenn huomasivat myös vielä pienen bugin tässä yhdistelmässä. Kun toinen kortti piirtää yläpuolen ja toinen alapuolen, eivät kuvat olleetkaan liitoskohdasta tasassa vaan leveys suunnassa muutaman pikselin heitto. Metabyte ilmoitti kuitenkin että onglema saadaan korjattua ennen kun piiri tulee kauppoihin.
AMD K7

Tässä hieman tietoa AMD:n tulevasta K7 prosessorista. K7 käyttää Slot A kantaa joka käyttää DEC's EV-6 Alpha väylää. Intelin vastaava Slot1 on fyysisesti sama paitsi käytössä on P6 väylä. EV-6 väylä tukee jopa 400MHz:a mutta K7 ensimmäiset versiot toimivat 200MHz:n väylätaajuudella. Prosessori pystyy saavuttamaan 1000MHz:n nopeuden, joskus. K7 julkaistaan vuoden 1999 ensimmäisellä puoliskolla. Prosessori pystyy hallitsemaan jopa 8MB L2 muistia. AMD ei enää jatka normaalia (25% halvempi kuin Intel) hinnoitteluaan. Prosessorin hinnaksi tulee joku $700 - $900 riippuen L2 muistista.

Muutama K7 prosessoria käsittelevä artikkeli, (alemmassa pari kuvaa K7:sta):

http://www.ugeek.com/procspec/amd/k7.htm

http://www.cpu-central.com/k7preview.html

Nokia 7110

Hieman aiheesta poiketen mutta kuitenkin. Suomen ylpeys Nokia on julkaissut uuden puhelinmallinsa 7110:n. Todella näppärän näköinen vehje jossa todella tyylikäs ulkoasu. Hintaa voi vain arvailla, toivottavasti edes hieman halvempi kuin 8810. Vinkki: hyPno


paino - 141g

mitat - 125 x 53 x 25 mm

näyttö - 96 x 65 pikseliä

muisti - 1000 nimeä puhelimeen

Äänet - 35 soittoaääntä, SMS äänet.

Data - Voit lähettää ja vastaanottaa faxeja, e-mailia ja tiedostoja


Infrapuna ja aivan uusi Navi(tm)Roll näppäin ovat myös puhelimen ominaisuuksia. Lisää tietoa:

http://www.nokia.com/products/phones/7110
          Perjantai 26-02-99
Abit Bx6 ja Bh6 vinkkejä

Bxboards:n erittäin hyödyllinen BIOS settings sivu kaikille Abit Bx6 ja Bh6:n omistajille. Sivulta löytyy paljon yksityiskohtaista tietoa ja vinkkejä ylikellotukseen liittyen. Vinkki: hyPno

Postilomake

Nyt voit lähettää uutisvinkit, palautteen ja ideat lomakkeen avulla suoraan sivulta joka löytyy täältä

Team Fortress Classic kuvia

Ign pc:n Team Fortress 2 previewin yhteydessä on paljon todella hienoja kuvia tulossa olevasta Team Fortress Classic:sta. Vinkki: Polarfox

Katsomisen arvoiset TF Classic kuvat löytyvät täältä

Celeron 300a PPGA

Triptonics on testannut Celeron300a PPGA prosua todella hyvin tuloksin. Näyttäisi siltä että nämä PPGA prosut menevät default jännitteellä ilman isompia tuuletuksia helposti 504MHz:iin. Olisiko kenelläkään kokemuksia tästä Socket370 kantaisesta Celeronista? Miten kellottuu ja tarvitaanko paljon jäähdytyksiä? Lähetä mailia sam@neutech.fi.

Testi löytyy täältä

Matrox G400 huhuja

Matrox on ilmeisimmin suunnittelemassa uutta piirisarjaa nimeltä G400. Jotain huhuja on liikkeellä mutta ei oikein mitään varmaa tietoa. Ainoa tosi seikka on että Matrox on registeröinyt domainin G400.com. Matrox tulee luultavasti esittelemään piirin tämän vuoden CeBit:llä.

Lisää TNT tandemista

Ensinnäkin tätä paljon puhuttua dual TNT systeemiä ei sanota SLI:ksi. SLI tarkoittaa "scan line interleave" eli kortit piirtävät rivit ruudulle vuorotellen. Tässä TNT tandem tapauksessa kortit piirtävät rivit siten että toinen kortti piirtää rivit ylhäältä alapäin ja toinen alhaalta ylöspäin.

Metabyten työntekijä Kerry Philpott sanoi SharkyExtremen message boardilla näin:


By the way, this technology is only a small part of what we are working on here at Metabyte. We are working our engineers overtime to get you guys the bomb in a graphics config.

Did you ever think that you would be able to play Quake2 on three monitors with every available slot filled with Wicked3D graphics cards? with eyeSCREAM? Thought not - I have... :) Anybody interested?? How many slots would you fill?? Would you use more than two?? Just curious. :)


Eli Metabyteltä olisi tulossa muitakin näytönohjaimiin liittyviä viritelmiä.

Quake3 Arena

Id softwaren Brian Hook kertoi .plan:ssaan seuraavaa koskien Quake3 arenan tukea eri näytönohjaimille:


Chips we HAVE to support include the Voodoo, Voodoo2, and Rage Pro because they are out there in HUGE numbers. Chips we like to support are NVidia RivaTNT and ATI Rage128. Chips that aren't terribly relevant but that we'd like to support well include Rendition V2x00, Savage S3, and Permedia2. And chips we could give a damn about are things like TriTech Pyramid3D, Virge, and Number Nine Ticket To Ride.

On a somewhat related note, several Matrox G200 users have asked me about the support for that board. The G200 is a very good accelerator with good performance and great image quality, however they haven't gotten on the ball with the OpenGL thing. When they have a high quality, high performance OpenGL driver then I'll be able to recommend their hardware enthusiastically. Their reliance on the D3D wrapper for so long did not endear them to us.


Suurinpiirtein siis kaikki yleisimmät 3d-kortit siis tulevat toimimaan Q3arenassa
Pentium III ohjelmointimanuaalit

Intel on tehnyt sivun jossa on muutama ohjelmointimanuaali heidän uusimmalle Pentium III prosulleen (optimointi, perusrakenne, jne..).

Myös toinen Intelin sivu ("Introduction to the Streaming SIMD Extensions") jossa esitellään SIMD löytyy täältä

Wcpuid 2.40

Uusin versio tästä mainiosta prosessorin tietoja näyttävästä ohjelmasta löytyy täältä
          Torstai 25-02-99
Prosun jäähdytys

Löysin todella hyvän sivun jossa rakennetaan vesijäähdytys Socket7 kantaiselle prosessorille. Sivulla kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuvilla avustettuna, mitä pitää tehdä. Eli AMD:n ja Celeron PPGA:n omistajat ei muutakun rakentelemaan.

Vesijäähdytys juttu löytyy täältäTodella hauska jäähdytyssysteemi prosessorille joka näyttää aivan joltain savupiipulta. Tämäkin viritelmä on yllätys yllätys japanilaisen tekemä. Kaikkea sitä keksitäänkin toisella puolella maapalloa.Täältä löytyy todella PALJON erikokoisia, näköisiä ja mallisia siilejä. Jos suunnittelet jotain todella erikoista heatsink + fan yhdistelmää niin katso täältä sopiva siili itsellesi.

Celeron 300a PPGA

www.overclockers.com:ssa Daniel kertoo kuinka onnistuneesti hän sai kaksi Celerona 300 PPGA prosua toimimaan 504MHz:na normaali jännittellä (toinen 2.1V). Hän käytti tätä Slot 1 muuntajaa jolla Socket 370 prosun saa Slot1 paikkaan. Koitan löytää jostain kuvan tuosta muuntajasta. Eli eipä näytä kauhean vaikeaa noitten PPGA prosujenkaan kellotus olevan. Saisipa jostain semmoisen testattavaksi. Juttu kannattaa kuitenkin käydä vilkaisemassa.

+200MHz muistit?

Cybertech Online:ssa on mielenkiintoinen juttu tulevasta DRDRAM muistista jonka pitäisi tulla kesän jälkeen markkinoille. Jos todellakin oikein tajusin niin se tukisi ainakin 800MHz:n väylänopeutta. (korjatkaa jos olen väärässä). Intel ja AMD molemmat tukevat DRDRAM:n kehittämistä.

Cybertech Onlinen juttu löytyy täältä

ja valmistajan kotisivulta lisää tietoa DRDRAM:sta.
          Keskiviikko 24-02-99
Loistavia Q3Arena kuvia

sCary's Shugashack sai ID:ltä muutaman todella näyttävän kuvan Quake3 Arenasta. Neljä kappaletta widescreen 1024x768 kuvia ja pari 2048x1152 resoluutiolla olevaa kuvaa. Kannattaa käydä katsomassa.

Kuvat löytyvät täältä

RivaTNT2 huhuja

nVidian tulevassa RivaTNT2:sta on tulossa kolme versiota (kuten Voodoo3:stakin tuli). Koodinimet ovat TNT2 Pro - 125MHz, TNT2 Plus - 143MHz ja TNT2 Ultra - 166MHz. Korteissa tulisi olemaan SLI mahdollisuus. nVidialta pitäisi tulla 3 viikon sisässä lehditötiedoitus asiasta.
Dual Celeron 400 vs Dual Pentium II 400Mhz

Firingsquad on testaillut Dual Celeron 400 PPGA ja Dual Pentium II 400MHz kokoonpanoja. Sivulla on paljon testejä ja vertailuja single Celeron 400 ja Pentium II 400MHz:sta vastaan. Sieltä löytyy myös ohjeet kuinka rakennetaan itse Dual Celeron järjestelmä. Eipä juuri näytä olevan tuosta tupla prosu viritelmästä hyötyä normaaliin käyttöön mutta serveri käytössä tietenkin aivan eri asia.

Dual Celeron vs Pentium 2 400MHz testi löytyy täältä

RivaTNT2 huhuja

nVidian tulevassa RivaTNT2:sta on tulossa kolme versiota (kuten Voodoo3:stakin tuli). Koodinimet ovat TNT2 Pro - 125MHz, TNT2 Plus - 143MHz ja TNT2 Ultra - 166MHz. Korteissa tulisi olemaan SLI mahdollisuus. nVidialta pitäisi tulla 3 viikon sisässä lehditötiedoitus asiasta.
Pentium III:n sarjanumero murrettu

Pentium III prosessorien sarjanumero joka on defaulttina pois päältä saadaan ohjelmallisesti vaihdettua päälle. C't lehden expertti Andreas Stiller on selvittänyt miten se tehdään ja Intel on vahvistanut asian. Intel on kuitenkin jo kuitenkin kehitellyt jo ratkaisua.

Lue koko artikkeli täältä
Pentium III:a tukevat pelit

Tähän usein päivittyvään listaan tulevat kaikki pelit jotka tukevat Pentium III:n SSE ominaisuutta (streaming SIMD instructions).

http://www.5games.com/speedy3d/sse_game_list.htm
Pentium III ja Amd K6-3

Tom's hardwaressa on testissä uudet prosessorit Inteliltä ja AMD:ltä. Tomppa arvostelee ja vertailee K6-3:sta ja Pentium III:sta.

Laaja artikkeli löytyy täältä

TNT SLI!

Metabyte on valmistanut RivaTNT piirillä varustetun kortin jonka saa yhdistettyä samalla tavalla SLI:ksi kuten Voodoo2:n. Korteista on PCI ja AGP versiot. Niitä on mahdollista yhdistellä kahdella tavalla 1 AGP + 1 PCI tai 1 PCI + 1 PCI. Metabyten mukaan heidän tekniikallaan ("Step Sisters") saadaan Voodoo3, Savage4 ja TNT2 samalla tavalla yhdistettyä. Metabyte aikoo myydä 16MB:n PCI ja AGP-kortteja USA:ssa 125$ - 150$, kappale.

Lue artikkeli Sharky Extreme:stä jossa asiaa käsitellään laajemmin.

update: Metabyte on luvannut antaa lehdistötiedoituksen perjantaina 26-2-99

Intel rikkoi 1GHz:n

Intel on saavuttanut maagisen 1000MHz:n rajan käyttäen erikoisjäähdytettyä Pentium-III prosessoria. Intel suunnitellee julkaisevansa vuonna 2000 1GHZ:n prosessorin.

Lue intelin lehdistötiedoite asiasta täältä
Japanilaisten RankPi

Hullut japanilaiset ylikellottajat pitävät listaa kuka saa suurimmat kellotaajuudet prosessoriinsa. Useimmissa prosessoreissa on jäähdytyksena "hieman" normaalia paremmat jäähdytykset. Tämän hetken ykkönen on mies joka viritteli Celeron333:n toimimaan 811.91MHz:na (162.38 x 5) ja jännite taisi olla 2.6V. Olisi hauska nähdä minkälaiset tuuletukset prosessorilla on :)

RankPi löytyy täältä
          Tiistai 23-02-99
Lisää Voodoo3:sta

Löysin nyt ainakin seitsemältä hardware sivulta Voodoo3:n testejä.

Tom's Hardware - Voodoo3/3500

Blue's news - Voodoo3/3500

VoodooExtreme - Voodoo3/3500

Sharky Extreme - Voodoo3/3500

Riva 3D - Voodoo3/3500 vs Riva TNT

Fastgraphics

Agn3d - Voodoo3/3500

Shuga Shack

Kaikissa testeissä on siis mukana Voodoo3:n paras malli 3500. Ihan nopeahan tuo kortti varmasti on mutta eipä tuo juuri varmaankaan kauheesti lisää verrattuna Voodoo2 SLI yhdistelmään. Mimmoiset tehot mahtaa noissa heikommissa 2000 ja 3000 Voodoo3:ssa olla?

Täältä saat varattua oman Voodoo3:n

ICQ 99a v2.13 Build 1700 Beta

Uusi versio ICQ:sta on nyt imuroitavissa täältä

Bansheen uudet ajurit

3Dfx julkaisi uudet Windows 95 ja 98 ajurit Bansheelle jossa on nyt 3Dnow tuki.

Voodoo Banshee Reference Drivers - AGP/PCI Boards - Windows 95 Release Candidate 1 - Version: 1.02.01 - Win95 ajurit

Voodoo Banshee Reference Drivers - AGP/PCI Boards - Windows 98 Release Candidate 1 - Version: 1.02.01 - Win98 ajurit

Uusien ajurien ansiosta pitäisi Bansheen potkia aivan uudella tavalla.

Pari kätevää ohjelmaa

Löysin muutaman erittäin näppärän ohjelman liittyen prosessoriin.

Wcpuid 2.2 näyttää kaikki tärkeät tiedot prosessoristasi.

Wcpuclk 1.0 näyttää kätevästi tarkan kellotaajuuden.


Pentium III

Anandtech:llä on laaja review Pentium 3:sta joka löytyy täältä.

Tässä hyvä kuva uudesta Pentium 3 500MHz:sta ja tässä hieman kellotetun P3 500:n boottaus
          Maanantai 22-02-99
Voodoo3

Jos jollain on vielä epäselvyyksiä mitä ominaisuuksia näissä uusissa 3dfx:n korteissa tulee niin alapuolella on vastaukset kysymyksiin.


Voodoo3/2000, 3000 ja 3500 malleissa on kaikissa nämä ominaisuudet:

- Dual 32-Bit texture rendering architecture
- True multitexturing: 2 textures per-pixel per-clock
- Full hardware setup of triangle parameters
- Support for multi-triangle strips and fans
- Single Pass, Single-cycle bump mapping
- Single Pass, Single-cycle trilinear mip-mapping
- Alpha blending on source and destination pixels
- Full-scene polygon-based edge anti-aliasing
- Floating point Z-buffer
- True per-pixel, LOD MIP mapping with biasing and clamping
- Texture compositing for multi-texture special effects
- 8-tap anisotropic filtering
- Support for 14 texture map formats
- 8-bit palletized textures with bilinear filtering


Korttien väliset erot:

Voodoo3/2000

PCI and AGP
6 million triangle per second
286 Megatexels per second
300MHz RAMDAC: 2048x1536/65Hz
143MHz Core Graphics Clock
3Dfx Voodoo Compatibility
2X AGP w/ Sidebands
DVD Hardware Assist
4-16MB SGRAM
.25 micron
8.2 million transistors
Optimized for Pentium II I/O
NO TV/S-Video


Voodoo3/3000

AGP only
7 million triangle per second
333 Megatexels per second
350MHz RAMDAC: 2048x1536/75Hz
166MHz Core Graphics Clock
3Dfx Voodoo Compatibility
2X AGP w/ Sidebands
DVD Hardware Assist
4-16MB SGRAM
.25 micron
8.2 million transistors
Optimized for Pentium II I/O
TV/S-Video


Voodoo3/3500

8 million triangle per second
366 Megatexels per second
350MHz RAMDAC: 2048x1536/75Hz
183MHz Core Graphics Clock
LCDfx - Digital LCD Support
(Loput 3500:n ominaisuudet ovat samat kuin 3000:n)


The written specs may be confusing, and 2 facts need to be cleared up: Niether cards support 32-Bit rendering or APG texture storing. The cards will plug into the AGP slot, but they will only make use of its bandwidth, it will not make use of main RAM texture storing. The 32-Bit rendering is "internal", the actual display will only be 16-Bit.


Eli Voodoo3 siis on Banshee + Voodoo2 SLI ja 3dfx:n mukaan nämä kortit eivät tuo mitään uutta tosipelaajalle (miten tämänkin sitten määrittelet?:). Myöhemmin vasta on kunnon kortteja luvassa. Itse odottelisin mitä RivaTNT2 tuo tullessaan. Lisää asiasta voi kuitenkin lukea osoitteista www.3dfx.com ja www.voodoo3.net.
AQ2 haastattelu

10 Questions With SamHell on haastatellut Action Quake 2 modin ohjelmoijaa Cail:ia joka tällä hetkellä työskentelee Action Half-Lifen parissa.
Abit ZM6 review

BXBoards on testannut Abitin uutta Socket 370 kantaista emoa ZM6. Testissä käytettiin kolmea prosessoria (PPGA Celeron 300, 366 & 400) ja tulokset näyttävät lupaavilta ylikellotuksen kannalta. 300A toimi vakaana 4.5x112 (2.2V), 366 - 5.5 x 83 (2.0v) ja 400 - 6.0 x 75 (2.0v). Jos slot1 Celeronit alkaa loppua niin luulisi näiden uusien PPGA Celeronien hoitavan hommansa. Lue testi täältä

AMD-K6®-III Frequently Asked Questions

Kaikkien jotka ovat kiinnostuneita AMD:n tuoreimmasta K6-3:sta kannattaa käydä lukaisemassa AMD:n sivulta kattava FAQ liittyen prosessorin ominaisuuksiin, eroihin verrattuna K6-2:een ja muihin yleisiin kysymyksiin.

Tässä pari kuvaa liittyen aiheeseen, Amd K6-3 400MHz prosu ja boottaus          Lauantai 20-02-99
Muropaketti hardware & gaming

Joo elikkä nyt sitten on uusi sivu avattu mikä on erikoistunu komponentteihin (prosessorit, näytönohjaimet, emolevyt ym), varsinkin ylikellotukseen liittyviä juttuja ja uutisia luvassa.
Tulossa omia laitetestejä, vertailuja ja muita kikkailua, kunhan vaan sponsorin kanssa asiat järjestyy.

Juttuja myös uusista peleistä, päivityksistä, bugeista ja jipoista.

Kun uusia ajureita ilmestyy näytönohjaimille ja muille laitteille niin koitan saada linkit tiedostoihin tai sivuille mistä niitä voi imuroida.

sivun osoite on siis toistaiseksi http://sam.neutech.fi

Uutisvinkit, palautteen, ehdotukset ja ideat voi lähettää osoitteeseen sam@neutech.fi. Jos vaikka kiinnostaa auttaa uutisten, testausten ja muitten artikkelien kanssa kanssa niin lähetä mailia. Kaikki mahdollinen apu on tarpeen

Tarkoituksena olisi päivittää sivua useammin uutisilla ja muilla jutuilla kuin muut suomalaiset peli- ja laitteistosivut© Muropaketti - hardware & gaming